Sören Johansson har avlidit

I fredags eftermiddag nåddes vi av det tragiska beskedet att vår distriktsordförande Sören Johansson hastigt avlidit.

Han var bilsporten trogen under mer än 50 år, han var med som kartläsare under 70-80 talet men även under senare år i Midnattsolsrallyt i regularity klassen och historiska Monte Carlo rallyt.

Sören började vara aktiv inom styrelsen i sin hemmaklubb Västra Östergötlands Motorklubb på 80-talet, detta ledde sedan till att han blev förtroendevald till Östergötlands Bilsportförbund och vidare som förtroendevald in i förbundsstyrelsen på Svenska Bilsportförbundet.

Sedan de senaste 5 åren var Sören åter tillbaka i Östergötlands Bilsportförbund som ordförande.

Jag har haft förmånen att få arbeta med Sören där under dessa år, men även när jag första gången i början av 90-talet valdes in i styrelsen för ÖBF så hade jag ett långt samtal med Sören för att kunna fatta rätt beslut om jag skulle ta den platsen eller inte, vilket han tyckte att jag skulle göra. Detta beslut kan jag tacka Sören för och för allt som han lärt mig.

Vi kommer att sakna Sören och våra tankar går till hans familj.

//Elisabeth Svensson, vice ordförande Östergötlands Bilsportförbund

Posted in Nyheter.